Boekenbon
Terug naar diversen
in 1996 wordt de vormgeving van de traditionele boekenbonnen ingrijpend veranderd. Op de bonnen met de verschillende waarden staan als een eerbetoon aan overleden auteurs hun portretten afgebeeld. (Met een éémalige uitzondering op deze regel met het portret van Anna Enquist die uitkwam ter gelegenheid van de Trouw Publieksprijs 1997).
Op de bon van ƒ7,50 wordt W.G van de Hulst afgebeeld van wie in de loop der jaren meer dan 12 miljoen boeken zijn verkocht. Het totaal aantal verkochte boekenbonnen bedraagt jaarlijks in de jaren negentig ruim anderhalf miljoen. Hoeveel bonnen van ƒ7,50 zijn verkocht is (me) niet bekend.
Met de invoering van de Euro in 2002 worden de boekenbonnen vernieuwd met andere schrijversportretten. In tegenstelling tot de Boekenbon die in 1996 werd geïntroduceerd, eert de nieuwe bon niet alleen overleden maar ook levende auteurs. Op de bon van € 7,50 wordt het jeugdportret van Ida Gerhardt geïntroduceerd. De introductie wordt luister bij gezet door alle bewoners van Ida Gerhardtstraten in Nederland de nieuwe Boekenbon van € 7,50 cadeau te doen.


 

College-card en afbeelding op Boomerang-kaart


Kinderboekenweekmolen 1998